Blog Qbal Lulus Adsense!

September 04, 2017

Bukan senang sebenarnya nak dapat kelulusan daripada pihak Adsense ni. Kau kena tunggu lama gila sampai ada masa kau fedup nak tunggu dah dan buat bodoh aje dengan adsense ni. Tapi sebagai seorang blogger memang tak lengkap kalau kita punya blog tak ada apa-apa seri iklan daripada adsense. Aku pun tengok blogger lain bila dapat kelulusan dari adsense kemain happy lagi dan aku gembira untuk korang semua. Sementara aku pula tengah tunggu kelulusan adsense dengan penuh sabarnya.
Weh, aku kena reject 8 kali kut. Haha! Sila gelak. Aku sebenarnya lepas kena reject banyak kali tu aku tak berapa faham dengan syarat yang dia bagi. Aku main hentam daftar dengan diorang je tanpa tahu syarat-syarat dia dulu. Rupanya blog kau kena ada lebih daripada 80 post dan setiap post dalam blog kau mesti kena letak banyak gambar. Itu sebagai syarat aje. Tak kisahlah kalau kau punya post ada 5 atau 10 post, tapi kalau setiap post kau tu letak banyak gambar mungkin kau akan lulus adsense dengan mudah. Rupanya gambar pun main peranan jugak untuk lulus adsense ni. Dan blog kau jugak kena ada sikit lagi widget macam "Labels" "Sitemap". Hah! aku dah berblogging sejak tahun 2015 baru sekarang tahun 2017 ni lulus adsense. Siapa yang baru mula blogging tapi lulus adsense dalam satu kali daftar aje. Kau memang hebat tho! Aku respect gila!  

Jadi aku godek blog aku lepas aku terima emel daripada pihak adsense. Aku tengok tak ada pun iklannya. Tapi bila aku tengok dekat telefon ada je. Baru aku tahu kau kena tunggu 48 jam untuk iklan tu muncul. Tapi tak sampai 48 jam pun dia da muncul. Terima kasih daun keladinya wahai Adsenseku sayang!  Haha! Nah bunga Rose!

60 comments:

  1. Replies
    1. I'm the on who happy today. Haha. TQVM Miss

      Delete
  2. wahhhhh tahniah! onie dulu pakai nuffnang, now.. tukar ke arah adsense pulak,hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah Qbal dulu Onie. BTW, TQVM follow blog Qbal. Nanti Qbal follow back

      Delete
  3. yeay....tahniah dik...bukan senang kan nak approved adsense ni...jaga leklok eh....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQVM sis. Akan ku jaga adsense ni maacam seorang suami menjaga isterinya. Hahahahah. Ewahhh

      Delete
  4. Tahniah Qbal! Bestnya dah lulus Adsense. Akak tak lulus lagi pun. Hehe. Jaga elok2 adsense ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Kak Siqah. harap lepas ni Kak pulak yang lulus

      Delete
  5. Tahniah..:D. Sis pun lama jugak nak dapat lulus, alhamdulillah bulan lepas akhirnya mereka luluskan. Now nak belajar mcm mana nak dapatkan income lebih dari adsense ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Qbal pun nak belajar lagi macam mana nak gain income lebih banyak.

      Delete
  6. Tahniah qbal...slamat mnjana duit dgn adsense

    ReplyDelete
  7. Wahhh tahniah bro! Saya pun tak cuba lagi ni. Kena apply jugak ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih bro. Bro kena cuba apply. Mana tau dapat terus untuk percubaan kali pertama. Kira hebat ah.

      Delete
  8. Tahniah!! Bukan senang nak dapat adsense tu! Akak dah bertahun cuba. beberapa bulan lepas baru dapat. setelah tukar template wordpress baru ok. Sebab tulah dah takda template magazine kat blog akak. HAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... susah gila nak dapat kelulusan. Rasa macam nak fedup aje. malas nak layan adsense ni dah. Qbal dah tengok blog akak Ruby. lawa gila. Akak famous jugak eh. Siap masuk Tv.

      Delete
  9. Tahniah! hurmmm good information probably I soon should have adSense.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah, you should have it. You can make side income from it. Thanks anyways.

      Delete
  10. Tahniah ye bro !

    Jemput singgah dan baca :)

    https://messarah.blogspot.my/2017/09/im-glad-to-be-part-of-them-sea-games.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Sarah. I knew u. You're in Zalora Contribute. I will check ur blog ASAP

      Delete
  11. Tahniah lulus adsense....hakak belum rezeki lagi. Doakan akak menyusul ya 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Kak Mar. Insya-Allah ada rezeki tu.

      Delete
  12. Wah! Tahniah awak! Semoga maju jaya hee

    ReplyDelete
  13. Wahh.. Tahniah, Qbal! Saya belum daftar pon lagi adsense ni. Tak sempat lagi. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niena try lah daftar dengan Adsense mana tau dapat.

      Delete
  14. Ohhh . bnyak yg sye kena belajar lgi ni .. sbb dah 4 kali try tak lulus lgi adsense ni sampai penat dah nak setting itu ini .. tapi post tak bnyak lgi mngkin sbb tu la kan 😂😂😂 hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Smalah macam Qbal dulu. main hentam karma aje dftar tanpa tahu syarat2 dia. Hahha sekarng ni baru hilang noob tu. 😂😂. post tu kalau 5 post dalam blog dah okey dah rasanya. Gambar yg penting. mesti banyak. Kena ada label dan sitemap. penting

      Delete
  15. Tahniah2...
    Best bila ada adsense ni...
    Selamat ber adsense

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sis. Seronok gila kit. lawa je blog ni bila ada adsense

      Delete
  16. Lepas ni kena kerap update blog dengan intipati yang lebih detail supaya adsense tu sentiasa masuk bestnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah nak kena update aje blog ni. Tapi rasanya tak sempatlah kalau nak update sepanjang hari. trylah daftar.

      Delete
  17. tahniah tahniah.. sis masih belum beradsense lagi ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. Sis kena beradsense dengan cepat. Hahaha

      Delete
  18. Tahniah...

    Akaun yang sekarang guna apply masa tahun 2008. Akaun paling terkini apply tahun 2015 khas untuk Youtube...

    ReplyDelete
  19. Tq. Oh kiranya youtuber dengan blogger la ni.

    ReplyDelete
  20. wahh... akak tak pandai pakai blog. haha

    ReplyDelete
  21. Apa tips lulus adsense? Dulu penah apply, tapi kena reject sokmo. give up dah. haha. Rasanya dulu dia luluskan all english blog je kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hay,Sis. tips untuk lulus adsense: Letak banyak gambar dalam setiap entry blog, Buat Satu bar tajuk Sitemap (kalau dah ada sitemap kekalkan) Yang ketiga, letak Label dengan widget sidebar. Tiga perkara penting ni wajib patuhi.

      Adsense dia luluskan semua blog tak kira bahasa apa sekali pun. Tengok, blog saya bahasa melayu. Good luck 👌

      Delete
  22. Bestnya awak bestnya awakkkk....huu ajarin dakuuuuuuu.

    ReplyDelete
  23. It is almost invetable to escape from being rejected by Adsense. I have been rejected sebanyak 8 kali. Baca komen kedua terakhir ni. Cara macam mana nak lulus dengan mudah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ni mobicow pun kene rijek lol

      Delete
    2. hahahahha takpe. boleh try apply lagi sekali

      Delete

Drop ur felling Here

Powered by Blogger.