Rancangan Paling Menarik Dunia (Wajib Tengok)

Salam semua? sihat tak? 

okey, malam ini FI nak bagi cerita yang menarik sikit. What FI like? bukan apa yang FI suka dekat dunia ni. cuma FI nak beritahu korang yang FI memang minat sangat tengok rancangan yang pelik-pelik. ops, bukan yang pelik melampaui batas tu eh... 

rancangan yang Fi minat sangat tu adalah "BRAIN OF CHINA" korang pernah dengar tak cerita ni? Ia adalah sebuah rancangan realiti di mana mereka mengangkat orang-orang pandai di dalam negara itu untuk menunjukkan kepandaian mereka. dan kalau korang nak tahu kepandaian diorang tu bukan pandai biasa-biasa aje tahu. memang super-duper-luper kepandaian yang sangat luar biasa. kalau korang layan cerita ni memang best sangat2. memang akan melekat depan TV terus bila korang tengok cerita ni. 

meh FI beritahu sikit kepandaian mereka yang luar biasa tu. 

1. ada yang mampu mengingat card daun trop hanya dalam 15-30 saat. fuh, korang bayangkanlah betapa cepatnya otak dia.
2. ada yang mampu meneka nombor banyak nombor melalui pendengaran dari bunyi BIP telefon rumah tu. faham tak? alah, kalau korang ada telefon dekat rumah tu yang keypad dia berbunyi.
3. ada yang mampu mencari Mak dan ayah kanak-kanak seusia 2-3 tahun. korang bayangkan. episode yang FI tengok haritu. diorang sediakan seramai 30 orang bayi. perepuan tu kena cari Mak ayah bayi yang diberi. dia harus menccari mak ayah budak tu dalam kalangan penonton. seramai seratu lebih penonton dekat situ. memang dia dapat jawab dengan sangat tepat. FI memang terkedu habislah. macam aman dia boleh tahu muka mak bapak budak kecik tu?
4. ada yang mampu melihat benda-benda yang kecil. maknanya dia boleh tengok zarah-zarah. fuh.. macam mana tu.
5. ada yang mampu menjawab soalan matematik dengan hanya menggunakan masa sebanyak 5 saat. soalan matematik punya panjang berderet tu dia boleh jawab dalam masa 5 saat.

itu antar kepandaian diorang. ada banyak lagi. korang mesti tengok cerit ni/

Hari: Setiap Rabu
Masa: jam 8.30- 11.30
Siaran Tv: TV7 

dalam banyak2 tu semua. ada satu episode ni yang paling FI suka. iaitu episode dimana pasukan China berlawan dengan Pasukan jepun. 

yang akhir2 tu FI tengok seorang budak kecil perempuan jepun berumur 9 tahun mempunyai kepandaian yang nombor 5 tadi. nak tengok. klik dua video bawah ni

Prodigy Rinne Tsujikubo Overcome World Championship


FI sangat2 terkejut dan kagum

korang pula???

5 comments:

  1. Memang menarik rancangan tu yer FI. Otak dorang menakjubkan...

    ReplyDelete
  2. Otak gatal tengok rancangan ni hahaha.. otak gatal T.T hebatnya diaorang.....

    ReplyDelete
  3. kan.. FI pun tergamam habis tengoknya.
    Abng Zumal. lepas ni layan show tu. seronok tengok keletah orang pandai ni

    ReplyDelete
  4. alamak..keladi tak berkesmpatan nak tegok....selalu bukak siaran tv lain...kalo x berebut dengan anak buah,,huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. wajib tengok ni Keladi. best sangat ceritanya. haha. boleh pulak berebut Tv dengan anak buah yek

    ReplyDelete

Drop ur felling Here

INSTAGRAM FEED