Adaptasi novel Tundukkan Playboy Itu

17:12:00
ASSALAMUALAIKUM

Hah, jwb2 jngan tak jawab eh...  FI doakan kesejahteraan korang yg baca entry ni.  
Hari ni nak cerita tentang adaptasi novel.  Wokey,  kita semua sedia maklum yg fenomena adaptasi drama dari novel mmg dah popular.  Terutama dalam kalangan pengarah2 Malaysiakan.  Bukan tu aje tau.  Penulis novel sekarang pun dah makin ramai sekarang ni.  Karya2 pun sudah semakin banyak di Malaysia.  FI pun sebenarnya novelist.  

Jgn tanya buku mana?  He...  sebab FI baru ada dua kompilasi aje.  Kalau novel dengan nama sendiri tu belum lagi.  Insya-Allah  kalau di-izinkan tahun depan muncullah.  

Okey,  banyak plak FI cakp ni.  Sbnarnya nak bagi tahu stories win2 dengan penggemar novel dan kaki hantu drama yg kt luar sana tu.  

Mesti korang kenal dengan penulis ANJELL kan? (Lau ada yg kenal tu.  FI tak perlulah nak bagitahu agy.)  

Korng ingat tak drama ESKPERIMEN CINTA.  lokanan Fahrin Ahmad & Izreen Asminda yg telah pun dtayangkan pada 13 jun lalu  



Hah  yg ni FI maksudkan.  Sebenarnya ni karya Anjell.  Best sangat  novel ni.  Tapi yang tak bestnya bila.diadaptasi ke drama.  Sbb cerita dia jadi lain macm.  Bila FI tengok mmg takde fell langsung.  FI rasa baca novel lagi best.  Kan?  

Okey taknak cerita banyak.  Karya ketiga penulis ini.  Kalau korang follow dia adalah TUNDUKKAN PLAYBOY ITU 

akhirnya ....  yey   akan diadaptasi jadi drama.  Haha...  boleh tak nak lompat2 sekarang ni?  Kekekeh..  

FI minat gila ah citer ni.  Kisah Harraz Naufal si Ketua yg belagak terpaksa berhadapan dengan si Nurin gadis yang selamba dalam apa jua keadaan.  Kalau nak tahu kisah dia macamana belililah buku dia sendiri.  

Ni dia gambarnya...  
Tak sabar rasanya nak rasai cerita dlm versi drama tahun depan.  FI harap ia akan jadi seronok.  

Lakonan: uqasha senrose dan laki tu FI dok kenai.  

Keylah...  tengkiu sudi baca....  muahciked... .kalau rajin jgn lupa tinggalkan komen.

8 comments:

  1. Wah drama baru kena tengok nie :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, drama akan datang 2016 nanti. Di slot akasia tv3..

      Delete
  2. Zaza FI rasa nama dia Hafidz Roshdi.. rasanya betul kut

    ReplyDelete
  3. makin femes Hafidz nih~ hurm.. adakah menetapi ciri2 Harraz ku??

    ReplyDelete

Drop ur felling Here

Powered by Blogger.